Det är allmänt känt att man blir snyggare med lite alkohol i kroppen, men frågan som verkligen har gäckat människan är huvuvida vi även blir smartare! Denna fascinerande frågeställning kan du nu få svaret på med vårt eminenta drinkspel; drinkschack!

Varje pjäs består av ett snapsglas

Varje pjäs i spelet består av ett snapsglas som ska tömmas när det blir utslaget. Genialt tycker vi! Det finns dessutom två sätt att spela drinkschack – det förnedrande eller det jämna.

Det förnedrande spelsättet

Det förnedrande spelsättet går ut på att du ska dricka dina egna pjäser i takt med att de blir utslagna. Spelet kan lätt bli lite ojämnt (om vi antar att man inte blir smartare av alkohol!), men å andra sidan får den som leder uppleva många minnesvärda ögonblick när motståndaren ligger dreglandes med huvudet på bordet och försöker gå ”all in” med sina sista pjäser.

Det jämna spelsättet

Det jämna spelsättet går ut på att du ska dricka motståndarens spelpjäser i takt med att de blir utslagna. Ett slags handikapp införs alltså, vilket ofta resulterar i att både matcherna och spelarnas grad av berusning blir jämnare.

Exklusivt utformat schackbräde

Schackbrädet är 35*35 cm och exklusivt utformat i glas. De svarta rutorna är svarta och de vita är genomskinliga. Pjäser i form av 32 snygga snapsglas med symboler på medföljer naturigtvis.

Tips för att spela drinkschack:

  • Använd gärna lite svagare drycker, speciellt de första gångerna du spelar.
  • Var försiktig med mängden alkohol du konsumerar.
  • Ha alltid ett kallt glas vatten bredvid dig för att hjälpa till att hålla dig hydrerad.
  • Var försiktig med att köra efter att ha spelat drinkschack.
249,-